top of page
301509153_7936294053112158_1463107197547776027_n_edited_edited.png

Chiro Oostmalle, wa's da?

Wat houd dat nu juist in dat hele Chiro gebeuren?

Chiro, dat is ravotten, vuil worden, gek doen, lachen, gieren en brullen. Maar Chiro is ook een leerschool voor het leven. Je groeit er in op tussen leeftijdsgenoten, ontplooit jezelf en leert er ook verschillende belangrijke levenslessen zoals vriendschap, verdraagzaamheid en verantwoordelijkheid. Ook staat Chiro voor het samenbrengen van jongeren zonder dat er een onderscheid word gemaakt. Wij zijn één groep vrienden die samen de tijd van hun leven doormaken.

Chiro St.- Laurentius is een jongens-Chiro waar jongens van 6 tot 18 jaar terecht kunnen. We hebben 6 groepen die opgedeeld zijn per 2 jaar. Zo hebben we Prutskes, Speelclub, Rakkers, Toppers, Kerels en Aspi’s.  Na de Aspi’s zijn jullie dan helemaal klaargestoomd om zelf leider te worden.

Als je nog met vragen zit of graag een keer komt meedoen tijdens een activiteit ben je altijd welkom op zondagnamiddag of spreek gerust een van de leiders aan. Zij zullen je graag alle info geven die je wenst.

Wanneer?

Elke zondag van september tot mei blaast de leiding om 14u de Chiro op gang. We verzamelen dan per groep in formatie en roepen om beurt onze groepskreet. Hierna kunnen we beginnen met de activiteiten die de leiding heeft voorbereid. We voorzien tijdens de spelnamiddag een drankje, zodat de verbrandde suikers er meteen terug bij zijn om zo nog verder te ravotten tot 17uur. Wat zo’n zondagnamiddag precies inhoud? Het gaat van pleinspelen, over een groot bosspel tot gewoon rustig een gezelschapsspel spelen. Kortom, voor de leden een onvergetelijke tijd.

Kampen en weekends

Om onze jongste leden voor te bereiden op het groot kamp in de zomervakantie gaan wij met hen al eens op ledenweekend ergens in november. We verblijven dan van vrijdag tot zondag in de lokalen van een jeugdbeweging ergens in de Kempen om al eens kort te proeven van het zalige leven op Chiro kamp. Het is dan ook een weekend vol amusement en plezier. We maken kennis met het slapen op veldbedden, avondactiviteiten en eten van echt Chiro voedsel uit onze plastic borden of gamellen. Het is een weekend om nooit te vergeten en geeft je zin om je koffer al te pakken voor het grote zomerkamp!

Ons Chiro jaar afsluiten doen we naar jaarlijkse gewoonte ook met een groot kamp begin augustus. We trekken dan met z’n allen richting Limburg om ons daar 10 dagen (voor de jongsten is dit 7 dagen) te amuseren de genieten van de vrijheid die we daar hebben. De jongsten 3 groepen worden met de auto gebracht naar de kampplaats door de ouders. De oudste 3 groepen vertrekken op donderdag met hun fiets richting Limburg, waar ze dan s ‘avonds aankomen.

 We starten de dag telkens met het hijsen van onze Chirovlag met bijhorend lied, we zingen uit volle borst onze kreet en zo starten we de dag. Elke dag brengt wel iets nieuws, zo zitten de dagen propvol met tal van activiteiten. We sluiten de dag dan ook met het dalen van deze vlag, dit staat voor het einde van de dag en vanaf dan geldt er dan ook avondstilte zodat elke groep op hun beurt rustig kan gaan slapen. We organiseren ook een bezoekdag op kamp. Dit om de ouders te laten zien waar hun zonen verblijven en een kijk te geven hoe ze het stellen. Vanaf de bezoekdag komen ook de jongste leden ons vergezellen om er daarna nog een schitterende week van te maken.

De laatste avond op kamp houden we dan ons jaarlijks ‘groot kampvuur’, elke groep bereid dan een sketch voor en we genieten dan met een lekkere hotdog van de laatste momenten van het Chirojaar. Je gaat niet weten wat eerst te vertellen als je terug thuis komt.

bottom of page